Vanliga frågor FLIR ONE®

Generellt

S: FLIR ONE säljs för 2,399.88 kr och FLIR ONE Pro för 4,799.88 kr.
S: Du kan köpa FLIR ONE via FLIR.com samt från stora återförsäljare över hela världen, inklusive Amazon och Apple.

App

S: Vi vill skapa världens bästa värmekameraupplevelse. Genom att du loggar in får vi möjlighet att erbjuda tjänster.
  1. När du skapar ett konto registreras startdatumet för din nya FLIR ONE-enhets garantiperiod och ingen produktregistrering via internet behövs.
  2. Vi håller på att utveckla ytterligare funktioner, t.ex. molnbaserad säkerhetskopiering och återställning, delning av flera enheter, bildbearbetning, samarbetsalbum, uppdateringar av inbyggd maskinvara m.m. Flera av dessa funktioner kräver användaridentifiering och säkerhet.
S: Vi kommer att erbjuda dig mer avancerade funktioner såsom samarbete och bearbetning via molnet när dessa blir tillgängliga. Vi vill också ha möjlighet att föra en dialog med dig för att få återkoppling och höra vad du vill att vi ska bygga. Vi kommer att erbjuda dig reklammaterial om produkten som du har registrerat.
S: Du kan sluta prenumerera på våra e-postmeddelanden. Vi behöver din inloggning för att du ska få tillgång till garantistartdatum, nya tjänster, framtida funktioner och säkerhet.
S: Vi respekterar din integritet. Du hittar vår integritetspolicy på http://www.flir.com/corporate/display/?id=60309.
S: Vi behöver din inloggning för att du ska få tillgång till garantistartdatum, nya tjänster, framtida funktioner och säkerhet. Om du inte vill skapa ett användarkonto får du pengarna tillbaka.

Plattform

S: Den senaste generationen av FLIR ONE är kompatibel med Apple-produkter med Lightning-kontakt och många Android-enheter med USB-C. Här finns en beskrivning av plattformskraven och en lista över Android-enheter som har testats och verifierats för användning med FLIR ONE.
S: Båda enheterna är utrustade med nya funktionen OneFit™ som ger möjlighet att justera kontakten upp till 4 mm. Det gör att du kan behålla de flesta väskor på, så att du inte behöver välja mellan antingen funktion eller skydd.
S: FLIR ONE SDK:er (Software Developer Kit) för den tredje generationen kommer att finnas tillgängliga i slutet av sommaren. SDK:er och andra utvecklingsverktyg för iOS och Android kommer att finnas tillgängliga utan kostnad på developer.flir.com.

Du hittar mer information om utvecklingsprogrammet för FLIR ONE på developer.flir.com eller så kan du kontakta Cal Loo på cal.loo@flir.com.
S: Du hittar en lista över alla godkända appar för FLIR ONE i vårt appgalleri.

Android-modell

S: Den senaste generationen av FLIR ONE kan användas med Android-enheter med USB-C-kontakt. Du hittar en lista över kompatibilitetskriterier och alla Android-telefoner som har testats hittills här.

Vi kommer att släppa en version av FLIR ONE och FLIR ONE Pro som är kompatibel med telefoner och surfplattor med micro-USB-kontakt senare i sommar. Förhandsregistrera dig här

Användning

S: Värmebilder gör den osynliga värmeenergin synlig för ögat. Allt omkring dig avger eller reflekterar värmeenergi. Med FLIR ONE kan du till exempel se var dörrar och fönster hemma har bristande isolering. Du kan se att en strömbrytare är lite varm, vilket kan vara ett tecken på ett kommande problem eller en överbelastad krets. Listan över användningsområden är lång och kommer att växa snabbt när fler användare får tillgång till en värmekamera. Du hittar mer information om hur värmebilder kan vara användbara till vardags på FLIR.com/FLIRONE. Där får du även veta hur du kan utforska det du tidigare aldrig kunnat se på egen hand.

Funktioner

S: FLIR ONE Pro finns för både iOS och Android och har följande egenskaper:
  • En mer kraftfull värmesensor och bildbearbetningstekniken VividIR™ som är mer avancerad och ger skarpare bilder.
  • Fler kamerafunktioner, inklusive flera punktmätare, anpassningsbara intresseområden, IR-skala och dynamiskt intervall upp till 400 ˚C.
S: Du kan se en varm punkt eller detektera värme på betydligt längre avstånd än du kan uppmäta den. Avståndet varierar beroende på hur varm punkten är jämfört med den omgivande miljön. Ju större temperaturskillnad, desto enklare är det att se den. De flesta kameror kan detektera temperaturskillnader på 0,1 °C eller lägre.

Värmekameror kan i de flesta fall se lika långt som det mänskliga ögat, precis som visuella kameror. Om du ”ser något” på ett visst avstånd eller inte beror på objektets storlek och kontrasten. Skillnaden är att det rör sig om värmekontrast, inte färgkontrast som med visuella kameror. Det råder lite andra regler inom termiken eftersom vi letar efter objekt som är varmare eller kallare än omgivningen. FLIR ONE kan oftast detektera en människa på ett avstånd på 30 meter, men i den här bilden ser vi tydligt solen (prova inte detta hemma!) som är cirka 150 000 000 km bort.
S: FLIR ONE detekterar en människa på cirka 30 m avstånd under goda förhållanden, vilket innebär att du ser en varm punkt. Med FLIR ONE PRO ser du en människa på cirka 40 m avstånd under samma förhållanden.

Det som avgör på hur långt avstånd du kan detektera en människa med en värmekamera beror på objektivets synfält, antalet pixlar och omgivningstemperaturen (eller skillnaden mellan människan och omgivningens temperatur). Detta är optimala förhållanden med en bakgrund med låg temperatur och en varm människa, så resultatet varierar beroende på rådande miljöförhållanden.
S: Nej. Andra och tredje generationen av FLIR ONE har automatisk inställning och kräver alltså inte någon regelbunden återställning av värmesensorn.
S: FLIR ONE har en driftstemperatur på 0 till 35 °C. Den har även ett utökat intervall för återgiven temperatur på –20 till 120 °C
.
Om du behöver detektering i högre temperaturer väljer du FLIR ONE Pro med en driftstemperatur på 0 till 35 °C och som kan detektera temperaturer mellan –20 och 400 °C.
S: Nej. Tillbehöret har ett internt batteri, så att FLIR ONE inte belastar batteriet på den anslutna enheten.
S: Tryck på funktionssymbolen längst ner till höger på kameraskärmen och välj MSX-avstånd. Justera med skjutreglaget. Tryck på funktionssymbolen för att avsluta.
S: Batteriet på FLIR ONE och FLIR ONE PRO räcker i cirka 45 minuter när det används kontinuerligt.
S: Det finns flera olika orsaker till att köpa C2, C3 eller E-serien istället för en FLIR One:
  • FLIR ONE kräver användning av en mobiltelefon och när den är ansluten till FLIR One blir detta inte något industriellt verktyg. C2, C3 och EX är mycket mer robusta.
  • De flesta köpare säger att de vill kunna lämna verktyget vidare till andra användare och med C2, C3 och Ex är det enkelt. Kollegorna kan hämta appen, men alla har inte samma slags telefon.
  • C2, C3 och Ex är dessutom mer ergonomiska än FLIR ONE. Mobiltelefoner är svåra att hålla och måste hållas i kanterna vid anslutning till FLIR One. Det fungerar bra vid snabba kontroller, men inte vid längre inspektioner.
  • Batteriet räcker mer än dubbelt så länge som på en FLIR ONE (45 minuter för FLIR ONE, 2 timmar för C2) och E-serien har ett uppladdningsbart batteri som kan bytas på fältet, precis som andra kommersiella verktyg.