IR-kameror för gränsbevakning och kustspaning

IR-kameror är vanligt förekommande inom inrikessäkerhet. Tack vare IR-kamerornas förmåga att upptäcka objekt i mänsklig storlek, på flera kilometers håll, är de väl anpassade för gränsbevakning och skydd. Flera av FLIR:s IR-kameror kan se en människa på närmare 20 kilometers avstånd.

 

Att skydda ett lands gränser är avgörande för inrikessäkerheten. Det är dock en krävande uppgift att upptäcka potentiella inkräktare eller smugglare i totalt mörker eller under svåra väderförhållanden.  IR-kameror kan underlätta för gränsbevakare att utföra sitt arbete på natten eller vid andra tillfällen med dåligt ljus. IR-kameror kan integreras i gränsövervakningsprojekt tillsammans med radar eller andra sensorer i ett så kallat ”slew-to-cue”-läge.

Men det är inte bara ett lands gränser som behöver skyddas. IR-kameror är också utmärkta instrument för kustspaning. Små fartyg går att upptäcka på extremt långt håll.
 
FLIR Systems har en bred erfarenhet av projekt för inrikessäkerhet och marknadsför ett stort utbud av IR-kameror för detta användningsområde. Även multi-sensorsystem finns tillgängliga.
 
För att hjälpa systemintegratörer som vill inkludera FLIR IR-kameror och tredjepartssensorer i ett säkerhetsnätverk har vi skapat FLIR Networked Systems.

FLIR IR-kameror för gränsbevakning och kustspaning (på engelska)

HRC   TVS   PT Series
HRC-Series    ThermoVision 2000/3000 
  FLIR PT-Series 
         
PTZ 35x140   SR series   F series
FLIR PT-602CZ
  FLIR SR-Series
  FLIR F-Series
         
BHS
H serie   LS Serie 2
FLIR BHS-Series

FLIR HS-Series
  FLIR LS-Series 
         
HDC        
FLIR HDC